Трамп: Ми ще не запроваджували реально жорстких санкцій проти Венесуели

Трамп: Ми ще не запроваджували реально жорстких санкцій проти Венесуели

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не обмежиться вже запровадженими обмеженнями проти режиму Ніколаса Мадуро в Венесуелі та розглядає варіанти щодо введення дійсно потужних санкцій.

Про це президент США Дональд Трамп заявив у вівторок у Вашингтоні, під час спільної прес-конференції з президентом Бразилії Жаїром Болсонаро, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ще навіть не вводили реально жорстких санкцій (проти Венесуели – ред.). Ми можемо запровадити жорсткі санкції. І всі варіанти відкриті для цього, тож ми можемо це зробити", - заявив Трамп, виступаючи перед журналістами в Рожевому саду. 

При цьому, нинішній рівень санкційного тиску на режим в Венесуелі Трамп оцінив як "середній".

Читайте також: США знову розширили санкції проти режиму Мадуро

Як повідомляв Укрінформ, продовж останніх місяців Сполучені Штати запровадили кілька хвиль санкцій як проти високопоставлених чиновників режиму Мадуро, так і проти державних організацій, таких як нафтова компанія Венесуели PDVSA. Міністерство фінансів США також внесло до списку санкцій російсько-венесуельський банк Єврофінанс Моснарбанк.

При цьому повідомлялося, що Сполучені Штати розглядають можливість заборони для Visa, Mastercard, а також інших фінансових компаній проводити транзакції в Венесуелі.

Нагадаємо: Вашингтон посилив тиск на режим Мадуро після того, як адміністрація США і уряди інших країн Демократичного світу визнали спікера Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-