Берлін вимагає переглянути вирок главі чеченського

Берлін вимагає переглянути вирок главі чеченського "Меморіалу"

Укрінформ
У Берліні сумніваються в справедливості вироку голові чеченського відділення правозахисного центру «Меморіал» Оюбу Тітієву і закликають переглянути його.

Про це заявила уповноважена уряду ФРН з прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер, коментуючи рішення Шалінського міського суду, який засудив Тітієва до 4 років колонії-поселення «за незаконне зберігання марихуани».

«Сумніви з приводу обвинувачень і верховенства закону добре задокументовані і також описані в Звіті ОБСЄ з прав людини в Чечні. Я настійно закликаю Росію дотримуватися рекомендацій, що містяться в ньому : рішення і попередній висновок мають бути негайно розглянуті судом за межами Чечні, а сам Тітієв звільнений з-під варти », - заявила Кофлер.

Читайте також: Голову чеченського "Меморіалу" засудили до чотирьох років колонії-поселення

Росія має гарантувати, що правозахисники можуть працювати в Чечні, не побоюючись переслідувань, підкреслила уповноважена німецького уряду. Вона також нагадала, що ОЮБ Тітієв є лауреатом німецько-французької премії за права людини і верховенство закону. Крім того, Європейська Рада нагородила його премією Вацлава Гавела.

Суд у справі Тітієва відбувся 18 березня в Шалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-