Трамп має намір дати Бразилії статус основного союзника поза НАТО

Трамп має намір дати Бразилії статус основного союзника поза НАТО

Укрінформ
Глава Білого дому має намір надати Бразилії статус основного союзника поза НАТО, що забезпечить країні пільги союзника в Північноатлантичному Альянсі, зокрема, щодо поставок зброї і військової техніки.

Про це президент США заявив у вівторок, за результатами переговорів з новим президентом Бразилії Жаїром Болсонаро, повідомив телеканал CNN.

"Як я сказав президентові Болсонаро, я також маю намір надати Бразилії статус основного союзнику поза НАТО", - заявив глава Білого дому після зустрічі з бразильським лідером.

Трамп додав, що підтримав би і членство Бразилії в Альянсі, якщо б це було можливим.

Читайте також: Прокурор просить для бразильця-найманця “ДНР” 14 років тюрми

Перед зустріччю з новим бразильським лідером Трамп вже наголошував, що "схильний" до того, щоб надати відносинами із Бразилією привілеї, які мають союзники США в Північноатлантичному альянсі. Це включає, в тому числі значні спрощення в процедурі отримання військової техніки і зброї.

Читайте також: Стрілянина в Бразилії: загинули 10 осіб, з них — шестеро дітей

Нагадаємо: Жаїр Болсонаро набув повноважень президента Бразилії 1 січня цього року. Раніше він був офіцером національної армії та в період з 1991 по 2018 роки представляв у Палаті депутатів штату Ріо де Жанейро.

Болсонаро відомий своєю полярною й суперечливою політикою, а також крайніми правими поглядами, які співпадали з передвиборчими висловлюваннями Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-