Євросоюз позбавлятиме фінансування партії, що маніпулюють базами даних виборців

Євросоюз позбавлятиме фінансування партії, що маніпулюють базами даних виборців

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила сьогодні регуляторні правила, які мають на меті запобігти випадкам маніпуляцій та неналежного використання баз персональних даних виборців з боку політичних партій або їх представників під час європейських виборів.

Повідомлення про це розміщено на сайті Європейської Ради.

Ці правила доповнюють прийняте в 2014 році європейське законодавство щодо статусу та фінансування європейських політичних партій та передбачають накладення на такі партії економічних санкцій за навмисний вплив або спроби вчинити такий сплив на підсумки виборів до Європейського парламенту за рахунок порушення правил щодо захисту баз даних. Доказова базу щодо таких порушень буде спрямовуватися до так званого «Комітету незалежних персон», формування якого здійснюється за вже існуючим законодавством 2014 року.

Читайте також: Євросоюз виділив €525 мільйонів на оборонні дослідження

«Санкції будуть накладатися органами, відповідальними за діяльність європейських політичних партій і фундацій, після отримання висновків Комітету незалежних персон. Це передбачає стягнення до 5 відсотків річного бюджету відповідної європейської політичної партії або фундації. Крім того, європейська партія або фундація, які потрапляють під санкції, втрачають право на отримання фінансування з бюджету ЄС на наступний рік», - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-