Меркель не підтримує ідею

Меркель не підтримує ідею "Німеччина понад усе"

Укрінформ
Німеччина не має наміру брати на себе роль світового і навіть європейського лідера, проте хоче бути впливовим членом міжнародного співтовариства.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у вівторок у Берліні на міжнародній конференції Global Solutions Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас немає амбіцій стати глобальною силою, ми хочемо бути важливим, впливовим гравцем", - сказала глава німецького уряду.

При цьому вона зазначила, що не підтримує ідею "Німеччина понад усе" у рамках ЄС. Навпаки, німецький канцлер запевнила, що високо цінує компроміси. Вона зазначила, що при компромісі не можна отримати 100% бажаного, і всі сторони будуть трохи розчаровані, але в таких домовленостях є "велика додана вартість".

Читайте також: Меркель запевняє, що ЄС не тисне на Мей щодо Brexit

У своїй промові Меркель закликала всіх "посилити голос мультилатералізму перед широким спектром завдань", "мислити глобально, діяти локально" і прийняти почуття спільної відповідальності.

Канцлер також говорила про необхідність реформувати міжнародні інституції, включаючи Світову організацію торгівлі та Міжнародний валютний фонд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-