Трамп отримав у Deutsche Bank кредитів на понад $2 мільярди – розслідування NYT

Трамп отримав у Deutsche Bank кредитів на понад $2 мільярди – розслідування NYT

Укрінформ
На той час ще магнат нерухомості Дональд Трамп, з кінця 1990-х набрав кредитів у німецькому Deutsche Bank на загальну суму близько $2 млрд попри те, що інші банки відмовлялися з ним працювати з огляду на ризики операцій та репутацію бізнесмена.

Про це йдеться в розгорнутому розслідування The New York Times, оприлюдненому впливовим виданням у понеділок.

"Впродовж близько двох десятиліть керівництво Deutsche Bank неодноразово спостерігало "червоні прапори", виставлені навколо Трампа.

Це був і катастрофічний продаж облігацій, і зобов'язання за кредитом на підставі підробленого підпису банкіра, і шалена переоцінка багатств з боку Трампа та навіть рекламація про форс-мажорні обставини", - зазначається в публікації.

Однак Deutsche Bank на той час мав схильність до ризиків та ставився до репутації своїх клієнтів не так уважно, пише видання.

"Крок за кроком, за підтримки двох високопоставлених членів правління, банк видав гроші – загальною сумою більше $2 млрд – чоловікові, якого майже всі банки визнали тим, з ким не варто мати справи", - зауважується в статті.

Читайте також: Демократи налаштовані подолати вето Трампа щодо ситуації на кордоні

Газета описує ряд епізодів з історії відносин Трампа і Deutsche Bank.

Зокрема, в 1998 році бізнесмен особисто звернувся до фінансової установи з проханням видати кредит на суму $125 млн для ремонту хмарочосу на Манхетені, на що отримав "добро". Після цього був затверджений наступний кредит в розмірі $300 млн на будівництво нового хмарочосу. Згодом, німецький банк виділяв кредити в сумі понад $500 млн, після чого мали місце певні проблеми та судові розгляди.

У самому банку весь час уникали коментарів, тому газета зібрала всі відомості на підставі розмов з понад 20 банківськими службовцями, поінформованими про деталі фінансових відносин Трампа з Deutsche Bank.

Публікація, в якій детально описується історія між Трампом і німецьким банком, оприлюднена в той час, як кілька комітетів у Конгресі США, а також генеральний прокурор Нью-Йорка розслідують фінансову історію Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-