Рада ЄС назвала пріоритети зовнішньої політики

Рада ЄС назвала пріоритети зовнішньої політики

Укрінформ
Рада міністрів закордонних справ ЄС, яка відбувається у понеділок 18 березня в Брюсселі, підтвердила, що дотримання прав людини та принципів недискримінації залишається одним із пріоритетів зовнішньої політики Євросоюзу.

Відповідне положення міститься в висновках Ради ЄС, які були оприлюднені за підсумками обговорення на сайті Європейської Ради.

"Рада ЄС нагадує, що за Договором ЄС дії Союзу на міжнародній арені мають керуватися принципами, які надихнули (свого часу) на його власне утворення, розвиток та розширення, і які він прагне розвинути ширше у світі: демократія, верховенство права, універсальність та незамінність прав людини та фундаментальних свобод, принципи рівності та солідарності, поваги до принципів Хартії ООН та до міжнародного законодавства", - йдеться у документі.

Читайте також: Міністри ЄС підтвердили невизнання анексії Криму Росією

Європейські міністри нагадали також, що Хартія з фундаментальних прав Європейського Союзу забороняє будь-яку дискримінацію на основі гендеру, раси, кольору шкіри, етнічного або соціального походження, генетичних особливостей, мови, релігії або переконань, політичних або відмінних думок, приналежності до національних меншин, а також на основі власності, місця народження, часткової непрацездатності, віку або сексуальної орієнтації.

"Рада ЄС ухвалює Настанову з прав людини для недискримінації у зовнішніх відносинах. Ця Настанова … дозволяє реалізовувати план дій ЄС з дотримання прав людини та демократії, доповнює та посилює всі інші документи ЄС на підтримку політики ЄС з дотримання підходів ЄС у цій сфері. Ця Настанова має набути широке застосування, її реалізація здійснюватиметься спільно Європейським Союзом та його країнами-членами", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-