Мадуро вирішив розпустити уряд

Мадуро вирішив розпустити уряд

Укрінформ
Глава Венесуели Ніколас Мадуро вимагає від своїх міністрів піти у відставку.

Про це в неділю, 17 березня, в соцмережі Twitter написала віце-президент Венесуели Делсі Родрігес, передає DW.

Йдеться про повну "реструктуризацію" кабінету міністрів для "захисту батьківщини Болівара і Чавеса", написала Родрігес. Сам Мадуро поки не виступив з офіційним коментарем.

Перестановки в кабінеті міністрів Мадуро реалізує в ситуації глибокої політичної кризи й фактичного двовладдя у країні.

Більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки та Організація американських держав визнали тимчасовим президентом Венесуели Хуана Гуайдо. У суботу він розпочав поїздку по країні для мобілізації прихильників для участі у марші, який повинен покласти край правлінню Мадуро.

Виступаючи перед прихильниками у місті Валенсія за 125 кілометрів від столиці, Гуайдо оголосив про початок "нового етапу" боротьби, який завершиться маршем на президентський палац Мірафлорес у Каракасі. "Ми підемо на Мірафлорес і будемо вимагати віддати те, що належить народу", - заявив Гуайдо.

Читайте також: Гуайдо відправився в турне по Венесуелі - заручитися підтримкою регіонів

22 січня в країні почалися масові акції протесту — відразу після вступу Ніколаса Мадуро на пост глави держави на другий термін. Наступного дня голова венесуельського парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасово виконуючим обов'язки президента країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-