У двох катастроф Boeing 737 MAX 8 є спільні риси - міністр

У двох катастроф Boeing 737 MAX 8 є спільні риси - міністр

Укрінформ
Дані з "чорних скриньок" літака Boeing 737 MAX 8, який 10 березня впав у Ефіопії, та лайнера, який розбився у жовтні 2018 року в Індонезії, вказують на "схожі риси" цих двох авіакатастроф.

Про це в неділю, 17 березня, заявила міністр транспорту Ефіопії Дагмавіт Могес, передає DW.

"Між рейсом 302 авіакомпанії Ethiopian Airlines та рейсом 610 індонезійської авіакомпанії Lion Air помічено чіткі схожі риси, які стануть предметом подальшого вивчення під час розслідування", - заявила Могес.

За її словами, попередній звіт щодо катастрофи літака Ethiopian Airlines буде оприлюднено за 30 днів.

Міністр також повідомила, що американські й ефіопські експерти отримали з "чорних скриньок" всю потрібну їм інформацію та підтвердили її достовірність.

Читайте також: Boeing анонсував оновлення програмного забезпечення для літаків 737 MАХ - ЗМІ

Тим часом американське видання Seattle Times повідомило 17 березня про кілька значних дефектів нової системи контролю за польотами (MCAS), яка застосовується на літаках сімейства Boeing 737 MAX. Утім, речник авіабудівної компанії зазначив, що MCAS була сертифікована відповідно до вимог Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Як повідомлялося, 10 березня внаслідок авіакатастрофи літака Ethiopian Airlines, що виконував рейс із Аддис-Абеби до столиці Кенії Найробі, загинули 157 осіб - громадяни 35 країн.

Експлуатацію літаків Boeing 737 MAX тимчасово призупинили в ЄС, а також у США, Китаї, Японії, Україні й багатьох інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-