Радник Путіна Лєсін міг отримати перелом шиї перед смертю – Вашингтон

Радник Путіна Лєсін міг отримати перелом шиї перед смертю – Вашингтон

Укрінформ
Колишній міністр Росії у справах друку, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій, радник Володимира Путіна Михайло Лєсін, який загинув у Вашингтоні в 2015 році, міг отримати перелом шиї трохи нижче від лінії щелепи "у момент смерті або незадовго до неї".

Про це йдеться в звіті, наданому Радіо Свобода міською владою Вашингтона.

Документ, який складається зі 149 сторінок, підготовлений Офісом головного судового медика.

Звіт наданий згідно з рішенням суду, який 14 лютого визнав право Радіо Свобода отримати дані про смерть Лєсіна, відповідно до американського закону про свободу доступу до інформації.

"У звіті йдеться, що під'язикова кістка Лесина (кістка, що має форму підкови і розташована під м'язом язика) була зламана. Також була зламана шия нижче від щелепи, ця травма могла бути отримана в момент смерті або перед нею. При цьому в іншому місці в документі стверджується, що шия могла бути зламана під час розтину тіла", - пише видання.

У звіті також повідомляється, що на початку 2016 року (Лесин помер в листопаді 2015-го) ФБР розглядало можливість початку розслідування загибелі колишнього міністра: агенти Федерального бюро взяли участь у допиті свідків і вивченні записів відеокамер готелю, де він помер.

Читайте також: Ізоляція Путіна сприятиме звільненню політв’язнів - Чийгоз

Лєсін помер у Вашингтоні 5 листопада 2015 року, його тіло було виявлено в готелі The Dupont Circle. Поліція встановила, що смерть настала в результаті травми від удару тупим предметом по голові.

У 2016 році правоохоронні органи США закрили справу про смерть Лєсіна. Причиною смерті вказувався нещасний випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-