Росія підживлює конфлікти у країнах Європи з метою дестабілізації – політолог

Росія підживлює конфлікти у країнах Європи з метою дестабілізації – політолог

Укрінформ
Росія підживлює соціальні та культурні конфлікти в країнах Європи з метою їх дестабілізації та створення враження щодо неспроможності урядів вирішувати проблеми.

Таку думку висловив австрійський політолог, експерт з питань Росії Герхард Манготт в інтерв’ю газеті Kurier.

"Мета полягає в тому, щоб використовувати існуючі соціальні та культурні конфлікти у європейських спільнотах. Конфлікти потрібно підживлювати, щоб зміцнити ті сторони, які отримують вигоду від цих конфліктів", - заявив експерт, відповідаючи на питання, в чому полягає мета російського впливу в Європі.

Читайте також: Росія гібридно розколює ЄС – депутат Європарламенту від Австрії

За словами політолога, метою є загальна дестабілізація ситуації: "Має бути створено враження, що уряди європейських держав нездатні вирішити проблеми громадян, покращити їх життя".

Така ситуація, зазначив фахівець, іде на користь правим популістським партіям, для посилення позицій яких Росія не лише використовує дезінформацію, а й надає фінансові ресурси. Ці партії, зі свого боку, "критикують Європейський Союз та закликають до налагодження відносин з Росією".

Читайте також: Росія змінює акценти у гібридній війні - Порошенко

У цьому контексті Манготт навів приклад договору про співпрацю між "Австрійською партією свободи" (FPO), яка зараз входить у коаліційний уряд, та кремлівською "Єдиною Росією".

"І це те, що FPO має пояснити, чому вона співпрацює з такою партією", - заявив політолог.

Фото: kopfumkrone.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-