До Навального прийшли слідчий і пристави з вимогою видалити “Дімона”

До Навального прийшли слідчий і пристави з вимогою видалити “Дімона”

Укрінформ
У московський офіс Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального прийшли слідчий і двоє судових приставів з вимогою видалити фільм "Він вам не Дімон" про прем'єра Дмитра Медведєва.

Про це повідомив у Twitter співробітник ФБК Ілля Пахомов.

«Звичайний ранок ФБК. Слідчий і 2 пристави прийшли з повістками і вимогою видалити «Дімона», - пише Пахомов.

Раніше в грудні проти колишнього директора ФБК Романа Рубанова порушили кримінальну справу за невиконання рішення суду, яке набуло законної чинності, через відмову видалити відео розслідування "Він вам не Дімон" з сайту засновника ФБК Олексія Навального. Сам опозиціонер написав, що не видаляє ролик, оскільки рішення суду стосується ФБК, а не його особистого сайту. В кінці лютого МВС Росії оголосило Рубанова в розшук. Сам Рубанов, який з грудня перебуває за кордоном, вважає, що це зробили, щоб він не повертався до країни.

Читайте також: Проти екс-директора Фонду Навального порушили справу

Фільм-розслідування ФБК "Він вам не Дімон", опублікований у березні 2017 року, був присвячений прем'єру РФ Дмитру Медведєву, якого Навальний звинуватив у корупції.

У травні того ж року російський олігарх Алішер Усманов виграв позов проти Фонду боротьби з корупцією з вимогою видалити частину розслідування, де згадується його ім'я. Рубанова вже штрафували за відмову виконати рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-