У Нью-Йорку застрелили боса мафіозної сім'ї Гамбіно - вперше у 21 столітті

У Нью-Йорку застрелили боса мафіозної сім'ї Гамбіно - вперше у 21 столітті

Укрінформ
Пізно ввечері у середу, 12 березня, у Нью-Йорку застрелили Франческо “Френка” Калі, відомого кримінального авторитета, лідера мафіозної сім’ї Гамбіно.

Про це стало відомо у четвер, 14 березня, повідомляє суспільне радіо США NPR.

“Вбивство сталося поблизу його будинку на Статен-Айленді, і нагадує вбивства мафіозі 1980-х років”, - пише видання.

В NPR додають, що департамент поліції Нью-Йорка отримав дзвінок на “гарячу лінію” 911 о 21:17 вечора з повідомленням про напад.

“Після прибуття поліцейські офіцери виявили тіло 53-річного чоловіка з множинними вогнепальними пораненнями у тулуб”, - цитує NPR екслюзивний коментар поліції.

У повідомленні йдеться, що очевидці також чули постріли та бачили, як блакитний джип-пікап швидко залишив місце злочину.

Видання нагадує, що загиблий був відомий під прізвиськом “Френк” або “Хлопчик Френк”. За повідомленнями, Калі - уродженець Брукліна, м. Нью-Йорк, мав тісні зв’язки з італійською мафією. Він очолив клан Гамбіно у 2015 році.

Читайте також: США обурились ударами Росії та Асада по сирійському Ідлібу

Попереднє вбивство боса цього клану відбулося у 1985-му році, коли Джон Готті очолив сім'ю Гамбіно внаслідок вдалого замаху на Пола Кастеллано, тодішнього "батька" клану.

Видання також додає, що, за іронією, лише у двох милях від місця вбивства Франческо "Френка" Калі розташований будинок, який зображав резиденцію дона Корлеоне у фільмі “Хрещений батько”.

Сім’я Гамбіно належить до однієї з п’яти сімей мафії, які історично очолюють італійсько-американські клани організованої злочинності у Нью-Йорку. Інші чотири - сім’ї Бонанно, Коломбо, Дженовезе та Луччезе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-