Вже п'ятий прокурор невдовзі залишить команду Мюллера — ЗМІ

Вже п'ятий прокурор невдовзі залишить команду Мюллера — ЗМІ

Укрінформ
Ендрю Вайсмен невдовзі залишить команду спецпрокурора США Роберта Мюллера, яка розслідує справу про російське втручання у президентські вибори Сполучених Штатів у 2016 році

Про це повідомляє NPR із посиланням на двох співрозмовників, обізнаних зі справою.

“Один із найвідоміших членів команди спецпрокурора Роберта Мюллера, яка розслідує російське втручання на президентські вибори 2016 року, невдовзі залишить свою посаду та піде з Мін'юсту (США — ред.)”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє NPR, Ендрю Вайсмен був архітектором справи проти колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта.

Незабаром він буде зокрема викладати в Університеті Нью-Йорка та працювати над різними проектами, пов'язаними із державною службою.

За словами одного співрозмовника, рішення Вайсмена ймовірно є ознакою того, що розслідування команди спецпрокурора Мюллера щодо російського втручання у президентські вибори у 2016 році наближається до свого завершення.

Читайте також: ГПУ хоче більше співпраці зі Штатами після суду над Манафортом - Горбатюк

Раніше, 7 лютого, Скотт Мейслер став четвертим із 17-ти прокурорів офісу Мюллера, хто лишив команду за час розслідування “російської справи”. При цьому повідомлялося, що Мейслер пішов від Мюллера "на тлі зростаючої кількості повідомлень, що російське розслідування добігає кінця".

Як повідомляв Укрінформ, Пол Манафорт став суб’єктом розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо встановлення фактів російського втручання у президентські вибори в США. Впродовж слідства були виявлені порушення закону з боку Манафорта, у тому числі фінансові махінації, уникнення від сплати податків, прихована лобістська діяльність, тиск на інших свідків та інші.

13 березня Суд округу Колумбія ухвалив вирок Манафорту у вигляді ув’язнення на строк 43 місяці - на додаток до 47 місяців, до яких його засудив минулого тижня окружний суд штату Вірджинія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-