ЦРУ причетне до нападу на посольство Північної Кореї в Іспанії - ЗМІ

ЦРУ причетне до нападу на посольство Північної Кореї в Іспанії - ЗМІ

Укрінформ
Іспанська поліція й розвідка вважають, що Центральне розвідувальне управління США причетне до нападу на посольство Північної Кореї в Мадриді.

Про це повідомляє El Pais.

“Слідчі з іспанської поліції й Центру національної розвідки пов'язали напад на посольство Північної Кореї у Мадриді 22 лютого з Центральним розвідувальним управлінням”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє El Pais, щонайменше двоє з 10 нападників, які увірвалися до посольства й допитували дипломатичний персонал, були ідентифіковані та мають зв'язки з ЦРУ.

Читайте також: Екс-директор ЦРУ потрапив до шпиталю з інсультом

В американському відомстві заперечують причетність до інциденту з дипмісією КНДР, однак за даними джерел в іспанському уряді, їх відповідь вважається “непереконливою”.

Зазначається, що якщо буде доведено, що за нападом на посольство стоїть ЦРУ, це може призвести до дипломатичного скандалу між Мадридом й Вашингтоном, адже такі дії зі сторони союзника в Іспанії вважатимуть “неприйнятними”.

Як повідомлялося, 22 лютого десятеро людей в масках увірвалися до посольства Північної Кореї у Мадриді, пов'язали восьмеро людей у середині та накинули мішки на їхні голови. Невідомі били й допитували людей усередині будівлі. Однак одна жінка все ж таки спромоглася вирватися з полону й викликати поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-