Колумбія закрила небо для Boeing 737 Max

Колумбія закрила небо для Boeing 737 Max

Укрінформ
Управління цивільної авіації Колумбії заборонило літакам Boeing 737 MAX 8 літати в повітряному просторі країни.

Про це повідомляє Reuters.

«Управління цивільної авіації Колумбії заявило в середу, що не дозволить літакам Boeing 737 MAX 8 літати в повітряному просторі країни», - йдеться в повідомленні.

Влада країни раніше заявляла, що жодна колумбійська авіакомпанія не має в експлуатації літаків цієї моделі. Однак після консультацій з іншими авіаційними властями, включаючи Федеральне авіаційне управління США, в Колумбії заявили, що не дозволять літакам цієї моделі входити в свій повітряний простір.

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що прямував із Ефіопії до столиці Кенії - Найробі, розбився в неділю, 10 березня. На борту знаходилися 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, ніхто з людей не вижив. 29 жовтня 2018 року пасажирський літак Boeing-737 індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився після вильоту з аеропорту Джакарти. Літак впав у море біля острова Ява, на його борту перебували 189 осіб, усі вони загинули.

Читайте також: Boeing може втратити $57 мільярдів після авіакатастрофи в Ефіопії

Після авіакатастрофи літака Ефіопських авіаліній ряд країн світу, в тому числі Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, Велика Британія, США, Канада, Україна та інші, заборонили використання цього типу авіалайнерів у своїх повітряних просторах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-