У Молдові спростували інформацію про підвищений радіаційний фон

У Молдові спростували інформацію про підвищений радіаційний фон

Укрінформ
Наразі жодного радіологічного ризику для здоров'я громадян Республіки Молдова немає.

Про це поінформували в прес-службі Національного агентства суспільного здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У зв'язку з появою у ЗМІ інформації про нібито підвищений радіаційний фон на території Молдови, підкреслюємо, що фахівці Агентства проводять щоденний моніторинг рівня радіації в населених пунктах країни. В останні дні не було зареєстровано підвищення рівня радіації, і в даний час немає радіологічного ризику для здоров'я громадян Республіки Молдова", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Молдова призупиняє польоти на літаках Boeing 737-8 і 737-9

Підкреслюється, що гамма-фон на території країни не перевищує допустимого рівня радіації.

Інформація Агентства суспільного здоров'я була оприлюднена після повідомлень в деяких ЗМІ що про те, що радіаційний фон в Молдові перевищує допустимі норми через зупинку плавильної печі на Молдавському металургійному комбінаті в місті Рибниця, що на території невизнаного Придністров'я.

ЗМІ оприлюднили інформацію з посиланням на колишнього лідера невизнаної регіону Євгена Шевчука, який заявив, що піч на комбінаті зупинилася «оскільки при переплавці металу рівень радіації перевищив норму».

Читайте також: Уряд Молдови не поїде на засідання економічної Ради СНД

Інцидент на Металургійному комбінаті стався ще в лютому, про що проінформували і в Бюро з реінтеграції при уряді Молдови. Однак, про підвищений рівень радіації в інформації Бюро нічого не повідомлялося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-