США заявляють про “справжній успіх” у переговорах з Талібаном

США заявляють про “справжній успіх” у переговорах з Талібаном

Укрінформ
Спецпредставник США по Афганістану Залмай Халілзад заявив, що США з Талібаном досягли прогресу в обговоренні заходів по боротьбі з тероризмом і виведення військ з Афганістану.

Про це він написав у серії повідомлень у своєму Twitter.

«Очевидно, що всі сторони хочуть завершення війни. Незважаючи на всі злети і падіння, ми продовжували йти цим шляхом і досягли справжніх успіхів», - написав він.

За словами спецпредставника, в основі мирної угоди лежать чотири головні умови: гарантії по боротьбі з тероризмом, виведення іноземних військ, початок міжафганських переговорів і всестороннє припинення вогню. У ході цього раунду було досягнуто детальнішої домовленості за першими двома пунктами.

Як зазначив Халілзад, після узгодження чернетки угоди таліби й уряд Афганістану мають розпочати переговори. Після цього почнуться консультації у Вашингтоні з керівництвом країни і партнерами Сполучених Штатів.

Читайте також: В Афганістані атакували осередок Талібану, загинули цивільні

У переговорах у Досі брали участь політичний керівник талібів мулла Абдул Гані Барадар і команда США на чолі зі спеціальним посланником Залмаєм Халілзадом.

Як відомо, США намагаються влаштувати домовленість, яка привела б до закінчення 17-річної війни між талібами й урядом Афганістану. Переговори йдуть важко, таліби відмовляються від прямих контактів з представниками уряду і США як посередника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-