Помпео: Вторгнення РФ в Україну - це спроба контролювати запаси нафти і газу

Помпео: Вторгнення РФ в Україну - це спроба контролювати запаси нафти і газу

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що анексія Росією Криму і агресія на сході України були спробою Кремля взяти під контроль українські запаси нафти і газу.

Про це він заявив на енергетичній конференції CERAWeek у Х'юстоні, повідомляє Reuters.

Помпео закликав американських виробників нафти співпрацювати з адміністрацією Трампа у просуванні зовнішньополітичних інтересів США.

«Ми повинні засукати рукава і конкурувати - шляхом залучення інвестицій, заохочення партнерів купувати у нас і покарання поганих гравців», - сказав Помпео у своїх підготовлених зауваженнях.

Під «поганими гравцями» на ринку держсекретар мав на увазі двох найбільших світових виробників нафти, Венесуелу та Іран, проти яких в останні кілька місяців Сполучені Штати запровадили жорсткі санкції.

За словами Помпео, виявлені на території США запаси сланцевої нафти і газу дозволяють Вашингтону посилити свої зовнішньополітичні позиції.

«Ми не хочемо, щоб наші європейські союзники підключалися до російського газу в рамках проекту Північний Потік II, так само як і самі ми не хочемо залежати від поставок венесуельської нафти», - сказав Помпео, маючи на увазі розширення газопроводу з Росії до Центральної Європи.

Читайте також: Гуайдо закликає не продавати нафту Кубі

В ході виступу держсекретар назвав російське вторгнення в Україну спробою Кремля отримати доступ до нафтогазової галузі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-