Курц назвав утопічними ідеї Макрона про реформування ЄС

Курц назвав утопічними ідеї Макрона про реформування ЄС

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц розкритикував низку ідей президента Франції Еммануеля Макрона щодо реформування Євросоюзу, назвавши багато з них "утопічними", а деякі навіть "загрозливими".

З критикою Курц виступив в інтерв’ю німецькій радіостанції Deutschlandfunk.

"Передусім, я вважаю, що багато пропозицій є утопічними – коли маю на увазі соціальний союз, мінімальну заробітну плату в масштабах всієї Європи", - сказав він.

Курц вказав на те, що в країнах Єворосоюзу дуже різні соціальні стандарти: "Мінімальна зарплата в Австрії чи Німеччині подекуди кратна середньому заробітку в інших країнах. Мінімальна соцдопомога в Австрії – удвічі більша, ніж середній дохід в країнах ЄС". За його словами, соціальні пропозиції Макрона "дуже нереалістичні", оскільки тоді б довелося "або нам суттєво знизити наші стандарти, або ж нам потрібно виділити величезні суми для фінансування таких стандартів в інших місцях".

Читайте також: Канцлера Австрії вперше з 2005 року запросили у Білий дім - ЗМІ

Австрійський канцлер також назвав "небезпечною" ідею об’єднання європейського боргу, оскільки гроші платників податків з більш заможних країн витрачатимуться на інші країни, і це лише заохочуватиме останні брати більше боргів.

Водночас, глава уряду Австрії привітав дискусію щодо майбутнього ЄС, яку Макрон "спровокував чи допоміг спровокувати". Він вказав на те, що частину ідей французького президента у Відні розцінюють як "позитивні". Зокрема, це стосується кращого управління зовнішніми кордонами Євросоюзу, тіснішого партнерства з Африкою, оподаткування великих інтернет-компаній.

В коментарі "Австрійському агентству преси" Себастіан Курц також критично висловився стосовно підвищення оборонних витрат Австрії "як нейтральної країни та не члена НАТО" до 2% ВВП. Водночас, він позитивно відгукнувся щодо "спільного місця ЄС в Раді Безпеки ООН".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-