Гуайдо закликає не продавати нафту Кубі

Гуайдо закликає не продавати нафту Кубі

Укрінформ
Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо, якого більшість західних держав визнала тимчасовим президентом, закликав припинити експорт венесуельської нафти до Куби.

Про це він заявив під час сесії Національної асамблеї Венесуели, повідомляє Reuters.

"Ми просимо міжнародну спільноту про співпрацю, аби зробити цей захід ефективним і нафта, яку конче потребує народ Венесуели для реагування на надзвичайну ситуацію, не віддавалася", - сказав Гуайдо.

Куба є одним із небагатьох союзників Ніколаса Мадуро і вже близько 20 років отримує суттєву знижку на венесуельську нафту. Це привернуло увагу як опозиції, так і її закордонних партнерів, оскільки економічна ситуація у Венесуелі стрімко погіршується.

Зазначається, що радник із питань національної безпеки США Джон Болтон підтримав запит Гуайдо, наголосивши, що компанії, які сприяють поставкам венесуельської нафти до Куби, "взяті на олівець".

Як відомо, ввечері 7 березня столиця Каракас та більшість регіонів Венесуели залишилися без світла.

Читайте також: У Венесуелі оголосили вихідний через блекаут

Причиною цього, на думку національної електрокомпанії, став саботаж на найбільшій у Венесуелі ГЕС імені Сімона Болівара. Чинний президент-соціаліст Ніколас Мадуро, зі свого боку, заявив, що за це відповідальний "американський імперіалізм" Вашингтон категорично відкидає ці звинувачення.

У Венесуелі триває глибока політична криза, пов’язана з тим, що Мадуро не хоче поступатися владою Гуайдо, якого підтримує більша частина країн Заходу, включно зі США.

Фото: zn.ua GLOBAL LOOK Press / Boris Vergara / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-