Парламент візьме Brexit під контроль, якщо Мей не досягне згоди

Парламент візьме Brexit під контроль, якщо Мей не досягне згоди

Укрінформ
Якщо прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей не досягне консенсусу в парламенті щодо Brexit, парламент спробує взяти процес виходу з ЄС під контроль.

Про це заявила депутат від Лейбористської партії Іветт Купер, яка очолює зусилля щодо посилення контролю парламенту над Brexit, повідомляє Reuters.

«Існують практичні кроки, які може зробити прем'єр-міністр, не прості і не дурні - крок за кроком, щоб досягти більшого консенсусу», - заявила Купер, виступаючи в Центрі європейських реформ.

Вона також підкреслила, що якщо Мей не знайде вихід, «парламент повинен буде взяти на себе відповідальність у цій справі. Повторю ще раз, ми будемо готові до міжпартійної роботи над поправками, щоб зробити це», - додала депутат.

Читайте також: Єврокомісія очікує від Британії ратифікації Brexit вже цього тижня

Голосування з приводу ратифікації розробленої урядом Терези Мей угоди про вихід Великої Британії з ЄС відбудеться в лондонському парламенті 12 березня. На думку Мей, якщо парламент відхилить угоду, країна може взагалі ніколи не вийти з Євросоюзу. Представники Консервативної партії переконують прем'єра відкласти голосування, якщо не буде серйозних поступок з боку Брюсселя.

Запланованою датою виходу країни з ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-