Польща, Угорщина і Чехія спільно відзначили 20-річчя приєднання до НАТО

Польща, Угорщина і Чехія спільно відзначили 20-річчя приєднання до НАТО

Укрінформ
НАТО залишається важливим гарантом безпеки у регіоні та світі.

На цьому, відвідуючи 1-шу танкову бригаду польської армії поблизу Варшави, наголосили глави урядів країн “Вишеградської групи”, відзначаючи 20-річчя вступу Польщі, Чехії та Угорщини до Альянсу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Немає іншої такої сили у глобальній архітектурі безпеки як Північноатлантичний альянс. Ця Організація має певну унікальну рису, яка притягує усі демократії, створює спільну оборону, не обмежуючи навіть у найменшій мірі суверенітету окремих країн-членів”, - заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Він підкреслив, що НАТО зараз вміло адаптується до умов безпеки, що змінюються. За його словами, сьогодні міжнародний контекст безпеки є дуже вимогливим.

“Війна на сході України поєднує традиційну військову загрозу з гібридними методами боротьби. Утримується також нестабільність на південному фланзі НАТО, не зменшується загроза з боку міжнародного тероризму, а також додається кіберзагроза”,- зазначив Моравецький.

Читайте також: Чехія додала Росію до переліку головних загроз для НАТО

Глава чеського уряду Андрей Бабіш підкреслив, що за останні 20 років НАТО стало фундаментом безпеки і оборонних можливостей багатьох країн Центрально-Східної Європи.

Прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні наголосив, що НАТО та ЄС стали основою безпеки і добробуту країн регіону. За його словами, зараз потрібно зміцнювати Альянс і шукати спільні відповіді на усілякі загрози.

Глава угорського уряду Віктор Орбан зазначив, що зараз роль НАТО зростає у світлі нестабільної ситуації в регіоні та світі.

Як відомо, 12 березня 1999 року до НАТО вступили Польща, Чехія та Угорщина. Словаччина приєдналася до Альянсу разом з групою інших країн в 2004 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-