Протести в Алжирі: понад 200 постраждалих

Протести в Алжирі: понад 200 постраждалих

Укрінформ
У ході акцій протесту в Алжирі, спрямованих проти можливого п'ятого президентського терміну 82-річного президента Абдельазіза Бутефліки, постраждали понад 200 осіб.

Про це повідомляє DW.

В одній з лікарень в суботу, 9 березня, зафіксували у постраждалих поранення від каменів і гумових куль, а також наслідки застосування сльозогінного газу. У свою чергу, сили безпеки північноафриканської країни заявили про більш ніж сто поліцейських, які отримали поранення.

У ході протестів був пограбований найстаріший музей Алжиру. Невідомі підпалили адміністративні приміщення музею старожитностей та ісламського мистецтва і викрали деякі експонати, повідомляє алжирське міністерство культури.

Вогонь вдалося швидко загасити. Відомство назвало подію "злочином проти нашої історичної спадщини".

В якості реакції на протести алжирське міністерство вищої освіти та наукових досліджень розпорядилося почати весняні канікули 10 березня, на 11 днів раніше запланованого терміну. Це означає, що студентам доведеться залишити кампуси університетів, які вважають оплотами протестів. За офіційними даними, в Алжирі навчаються понад 1,7 млн студентів, з яких близько 630 тисяч розташовуються в гуртожитках.

Читайте також: В Алжирі десятки тисяч людей вийшли на антипрезидентські протести

Найбільші з часів "арабської весни" 2011 року протести в Алжирі почалися після того, як чинний глава держави заявив про намір знову взяти участь у президентських виборах, запланованих на 18 квітня. 2 березня під час протестів, за офіційними даними, постраждали понад 180 осіб, одна людина померла в результаті інфаркту. У столиці держави Алжирі на вулиці вийшли десятки тисяч людей. Наступного дня Бутефліка пообіцяв у разі перемоги не перебувати на посаді глави держави весь строк і через рік оголосити дострокові президентські вибори.

Абдельазіз Бутефліка є президентом північноафриканської країни з 1999 року. Після інсульту в 2013 році Бутефліка прикутий до інвалідного візка, з того часу він рідко з'являвся на публіці і не виступав з промовами. За інформацією швейцарських ЗМІ, Бутефліка знаходиться в університетській клініці Женеви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-