Лідер Ірану закликав Пакистан відповісти на прикордонний напад з жертвами

Лідер Ірану закликав Пакистан відповісти на прикордонний напад з жертвами

Укрінформ
Президент Ірану Хасан Роугані закликав Пакистан до рішучих дій після нападу неподалік кордону минулого місяця, внаслідок якого загинуло багато військових.

Про це пише "Радіо Свобода".

За повідомленням державного іранського агентства IRNA, він заявив телефоном прем’єр-міністрові Пакистану Імранові Хану, що бездіяльність Ісламабада може поставити під загрозу відносини між двома країнами.

За цим же повідомленням, пакистанський керівник у відповідь запевнив, що війська його країни вже наблизилися до схованки терористів і що скоро будуть «добрі новини для Ірану».

Читайте також: В Індії розповіли про удари у відповідь по Пакистану

Нагадаємо: внаслідок нападу смертника на авті з вибухівкою 13 лютого в місцевості неподалік кордону з Пакистаном в Ірані загинули 27 військовослужбовців елітного іранського формування, Корпусу вартових Ісламської революції.

Відповідальність за цей напад на південному сході Ірану взяло на себе екстремістське сунітське угруповання «Джейш аль-Адль» («Армія справедливості»), яке базується в Пакистані і діє в сусідній іранській провінції Систан і Белуджистан. Воно домагається незалежності цієї провінції чи принаймні ширших прав для місцевого народу белуджів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-