"Жовті жилети" проведуть сидячий страйк перед Ейфелевою вежею

Укрінформ
Активісти руху «жовтих жилетів» в Парижі мають намір провести триденний сидячий страйк на Марсовому полі перед Ейфелевою вежею.

Про це повідомляє FRANCE24.

«Протестувальники проведуть триденний сидячий страйк на Марсовому полі, в парку перед Ейфелевою вежею», - йдеться в повідомленні.

Головна подія цих вихідних в Парижі пройде під назвою «Рішучий акт: ми не рухатимемося». Демонстрації також заплановані в Ліоні, Безансоні, Страсбурзі, Ліллі, Бордо, Монпельє, Авіньйоні, Кемпер або Ле-Пюї-ан-Веле.

На сторінці заходу в Facebook організатори написали: «Без оголошення реальних заходів ми залишатимемося на місці всі вихідні і більше, за необхідності».

Ще у п'ятницю ввечері близько 30 демонстрантів намагалися встановити кілька споруд біля Ейфелевої вежі, проте поліція швидко змістила їх.

Крім того, "жовті жилети" надихнулися Міжнародним жіночим днем. У суботу активістки в жовтому закликають до демонстрації в Парижі, яку намічено на 11:00 між Єлисейськими полями і Люксембурзьким парком.

Як зазначає видання, майже за чотири місяці щотижневих акцій масштаби руху «жовтих жилетів» пішли на спад - минулої (шістнадцятої) суботи поліція Франції нарахувала 39,3 тисячі протестуючих по всій країні, тоді як на початку акцій протесту рахунок йшов на сотні тисяч.

Читайте також: У Парижі затримали понад 30 "жовтих жилетів"

Як відомо, демонстрації у Франції почалися ще в листопаді 2018 року, люди протестують проти підвищення цін на паливо, а також проти загального падіння рівня життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-