Суд затримав Челсі Меннінг через відмову свідчити по новій справі

Суд затримав Челсі Меннінг через відмову свідчити по новій справі

Укрінформ
Окружний суд штату Вірджинія затримав екс-аналітика американської розвідки Челсі Меннінг, яка відмовилася свідчити присяжним у новій справі, що може стосуватися оприлюднення секретної інформації на сайті WikiLeaks.

Про це повідомляє в п'ятницю американський телеканал новин ABC News.

"Після відмови Меннінг відповідати в п'ятницю на запитання великого журі, окружний суддя США Клод Гілтон розцінив це як неповагу до суду й виніс рішення про утримання її у в'язниці, поки вона не погодиться свідчити, або поки велике журі не завершить свою роботу, що може продовжуватися до 18 місяців", - повідомив у цьому зв'язку адвокат.

Читайте також: Екс-адвоката Трампа знову викликали у Конгрес у "російській" справі

Челсі Меннінг – у минулому Бредлі Едвард Меннінг, колишній аналітик розвідки Армії США, який у 2010 році розмістив масив секретної інформації в мережі WikiLeaks. Тоді це спричинило скандал і суперечки щодо прозорості системи захисту національної безпеки США.

У травні 2010 року Командування кримінальних розслідувань Армії США затримало Меннінга та висунуло ряд звинувачень, у тому числі в причетності до шпигунства. Суд виніс вирок щодо ув'язнення на 35 років екс-аналітика американської розвідки. Однак у 2016 році президент Барак Обама у своєму помилуванні зменшив термін для Меннінг до шести років.

Читайте також: Соратника Трампа викликають до суду через фото з “погрозами” судді в Instagram

У травні 2017 року Челсі Меннінг, яка на той час уже проголосила про офіційну зміну статі, була звільнена.

Цього року, наприкінці січня, Меннінг отримала повістку до суду для свідчень перед присяжними в східному окрузі штату Вірджинія. Це той же суд, який недавно розглядав справу з обвинуваченнями проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, підкреслює ABC News.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-