Блумберг відмовився балотуватися в президенти США

Блумберг відмовився балотуватися в президенти США

Укрінформ
76-річний американський бізнесмен і засновник інформаційно-аналітичного агентства Bloomberg Майкл Блумберг не буде балотуватися на посаду президента США у 2020 році.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті агентства Bloomberg.

"Багато людей закликали мене взяти участь у виборах. Деякі говорили мені, що для перемоги як кандидата від демократів мені потрібно змінити свої погляди, щоб відповідати опитуванням. Але я чую це всю мою політичну кар'єру", - заявив Блумберг.

За його словами, щоб мати можливість брати участь в кампанії, він балотувався тричі і щоразу вигравав. Це, на думку підприємця, "в чималому ступені було обумовлено тим, що він ніколи не тримав ніс за вітром, щоб вирішити, у що йому вірити".

"Я не така людина, і я не думаю, що це те, чого хочуть виборці від лідера. Їм потрібен хтось, хто буде з ними нарівні, навіть коли вони не згодні, і той, хто здатний пропонувати практичні, розумні й амбіційні ідеї, а також результативно вирішувати проблеми", - підкреслив Блумберг.

Мільярдер також висловив упевненість у тому, що здобув би перемогу, якби його суперником був чинний американський лідер Дональд Трамп.

"Я знаю, що потрібно для запуску виграшної кампанії, і кожного дня, коли я читаю новини, я все більше розчаровуюсь через некомпетентність Білого дому. Я знаю, що ми як країна можемо домогтися більшого успіху. І я вірю, що я переміг би Дональда Трампа на виборах. Але я чітко усвідомлюю, наскільки важко стати кандидатом від демократів за такої конкуренції", - підкреслив Блумберг.

На його думку чинний президент США є "загрозою для країни" і важливо висунути "демократа, який буде у найсильнішій позиції для того, щоб перемогти Дональда Трампа".

Після того, як Блумберг пішов з державної посади, він, за його словами, розробляв і підтримував ініціативи, які згуртовують громадян та керівників міст, штатів, підприємств і некомерційних організацій.

Читайте також: Трамп прокоментував відмову Клінтон від участі у виборах: Її не вистачатиме

Президентська кампанія, на його думку, обмежила б його здатність займатися такою роботою. "Тому, коли я задумався про можливу участь в президентській кампанії, вибір переді мною став очевидним", - зазначив підприємець.

В майбутньому замість того, щоб балотуватися на посаду глави держави, Блумберг збирається запустити нову кампанію під назвою Beyond Carbon. Вона буде спрямована на те, щоб США якомога швидше перейшли від економіки нафти і газу до "економіки екологічно чистої енергії".

Раніше повідомлялося, що Блумберг має намір витратити 500 мільйонів доларів на боротьбу з чинним президентом США Дональдом Трампом перед виборами у 2020 році.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-