Макрон пропонує створити європейське агентство із захисту демократії

Макрон пропонує створити європейське агентство із захисту демократії

Укрінформ
Сьогодні ЗМІ країн Євросоюзу оприлюднили запропонований президентом Франції Еммануелем Макроном план дій з реформування ЄС, який передбачає серед іншого створення агентства щодо захисту демократії.

Про це повідомляє DW.

"Менш ніж за три місяці до виборів у Європарламент, які заплановані на 23-26 травня 2019 року, президент Франції Еммануель Макрон представив план дій щодо реформування Європейського Союзу. План Макрона у вівторок, 5 березня, оприлюднили щоденні видання 28 держав-членів Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема французький президент висловився за створення "європейського агентства із захисту демократії".

Також президент Франції вважає необхідним створення відомства для захисту виборів в ЄС від маніпуляцій і атак хакерів.

Читайте також: Меркель обговорила з Макроном Brexit і європейські вибори

За словами Макрона, експерти цієї організації мають захищати вибори в країнах ЄС від хакерських атак та спроб маніпуляцій. Президент Франції також заявив про необхідність заборони "фінансування європейських політичних партій іноземними державами".

Крім того, політик запропонував ряд ініціатив, які дозволять зміцнити ЄС. До них Макрон відніс пропозиції щодо реорганізації торгової політики. Так, у стратегічних галузях, пріоритет слід віддавати європейським компаніям, вважає він. При цьому варто штрафувати або забороняти діяльність компаній, які "підривають стратегічні інтереси і ключові цінності" Європи, а саме екологічні стандарти, захист даних і податкову систему, додав президент Франції.

Крім того, Макрон висловився на підтримку посилення захисту кордонів Шенгенської зони. У списку пропозицій - поява єдиної служби прикордонної охорони, а також відомства з питань надання притулку, яка буде діяти в межах всього ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-