Трамп планує скасувати пільговий режим торгівлі з Індією і Туреччиною

Трамп планує скасувати пільговий режим торгівлі з Індією і Туреччиною

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір позбавити Індію і Туреччину торгових пільг у рамках Генеральної системи преференцій (ГСП) США.

Про це йдеться у заяві Трампа, спрямованій до Конгресу США, повідомляє прес-служба Білого дому.

"Згідно зі статтею 502 (f)(2) Закону про торгівлю 1974 року, із змінами (Закону про торгівлю) (19 USC 2462 (f)(2)), я повідомляю про свій намір припинити статус Туреччини як країни-бенефіціара, що розвивається, відповідно до програми Генеральної системи преференцій (GSP)", - зазначається у повідомленні.

За словами Трампа, таке рішення було прийнято у зв'язку з рівнем економічного розвитку Туреччини.

“За чотири з половиною десятиліття економіка Туреччини зросла і диверсифікувалася. Збільшення ВВП на душу населення, зниження рівня бідності та диверсифікація експорту за торговими партнерами і за секторами — все це свідчить про підвищення рівня економічного розвитку Туреччини. Крім того, Туреччина вийшла з програми ГСП інших розвинених країн у зв’язку з ростом економічного розвитку або на основі взаємних домовленостей”, — зазначив американський лідер, додавши, що США залишаються “прибічниками справедливої і взаємовигідної торгівлі з Туреччиною”.

Читайте також: Трамп продовжив санкції проти Росії

Водночас, як повідомляє ВВС, своє рішення щодо Індії Трамп пояснив тим, що ця країна не змогла гарантувати США забезпечення "рівного і прийнятного доступу до ринків", як це передбачено домовленостями.

ГСП — це державна програма, яка надає торговим партнерам Вашингтона право на безмитні поставки в США широкого кола своїх товарів. У 2017 році безмитний експорт Індії в США в рамках ГСП перевищив 5,6 млрд доларів (лідер серед учасників даної програми), Туреччини — 1,66 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-