Дипломатичний скандал: Нідерланди відкликали посла з Ірану

Дипломатичний скандал: Нідерланди відкликали посла з Ірану

Укрінформ
Уряд Нідерландів відкликав посла з Тегерану для консультацій після того, як Іран оголосив двох голландських дипломатів персонами non grata.

Про це інформує агенція MEHR.

«У понеділок уряд Нідерландів відкликав свого посла в Ірані для консультацій після висилки своїх дипломатів з посольства у Тегерані», - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок.

Це рішення стало наслідком заяви МЗС Ірану про те, що два голландські дипломати з посольства у Тегерані оголошені персонами non grata та мають залишити країну.

Читайте також: “Не відводьте погляд”: у Нідерландах провели акцію на підтримку біженців

Дипломати вже повернулися до Нідерландів, за словами Блока.

У листі до парламенту Блок заявив, що висилка голландського дипломатичного персоналу з Тегерану відбулася у відповідь на висилку двох іранських дипломатів з Нідерландів у червні 2018 року. Втім, він зауважив, що Нідерланди мали вагомі докази розвідки, що Іран був причетний до вбивства на голландській території двох голландських громадян іранського походження.

Іран категорично заперечує будь-яку причетність до вбивств у країнах Європи.

Посол Ірану у Нідерландах був викликаний до МЗС у Гаазі, щоб пояснити причини інциденту, який міністр Блок охарактеризував у листі до парламенту як "неприйнятний та негативний крок для розвитку двосторонніх відносин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-