У Чехії зіткнулися два потяги

У Чехії зіткнулися два потяги

Фото
Укрінформ
У Чехії відбулося лобове зіткнення регіональних потягів, у результаті чого травми отримали 6 осіб.

Про це повідомляє Denik.

«У Ронов-над-Доубраву, на кордоні Пардубицького й Среднєчеського країв, сьогодні після полудня зіткнулися пасажирський потяг з вантажним. За словами рятувальників, шість осіб дістали поранення», - йдеться в повідомленні.

Двох людей із серйозними травмами, одну з переломом ноги, а іншу з травмою голови, доправили до Пардубицької обласної лікарні.

Всього в пасажирському потязі їхали близько 15 осіб.

Слідчі розглядають як основну причину зіткнення людську помилку.

Це вже не перша подія на залізниці за останній час. 19 лютого пасажирський поїзд між Мартиніцею та Вельке Мезиржичі проїхав майже 6 кілометрів без машиніста. Потяг з 11 пасажирами, в результаті зупинився сам, ніхто не постраждав. 22 лютого регіональний потяг неподалік від Плзня ледь не зіткнувся з експресом, що прямував до Мюнхена, машиністи зупинили потяги за 34 метри один від одного; і в цьому випадку ніхто не постраждав. Схожий інцидент стався в Сміхові, де поїзд зупинився приблизно за 30 метрів від іншого. 23 лютого в Чеське-Будейовицях зіткнулися два маневрових локомотиви, один з машиністів отримав легкі поранення. Минулої середи вантажний потяг зіткнувся з локомотивом у Гавлічкуве Брод.

Чеські залізниці заявили наприкінці лютого, що посилять контроль за машиністами потягів у зв'язку з подіями на залізниці. Більшість НП пов'язані з тим, що машиністи не зупинялися на червоне світло семафора.

Читайте також: Пожежа на каїрському вокзалі: вже 25 загиблих і 50 поранених

Кількість інцидентів на залізниці зросла. Інспектори за перші два місяці цього року мали справу з 220 інцидентами, що приблизно на 26% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і є найвищим з 2015 року. При цьому число загиблих і поранених дещо знизилося і становило 26 осіб, минулого року таких було за перші два місяці 29 осіб.

Минулого року на чеській залізниці було зареєстровано 1168 інцидентів, що на 10 відсотків більше, ніж чотири роки тому.

Фото: HZS Pardubického kraje

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-