Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Лічильник Таяні. Сумна ознака часу?

Лічильник Таяні. Сумна ознака часу?

Блоги
Укрінформ
Дивно, що очільник головної інституції ЄС примудряється жодного разу не згадати, що в Європі п`ять років іде війна

Приїжджав з візитом до Нью-Йорка президент Європарламенту Антоніо Таяні. Зокрема, він виступив у Колумбійському університеті з промовою.

Таяні розповів про роль Євросоюзу та США у світі, про те, що «у Європи та США спільні цінності, насамперед, свобода», і їх необхідно спільно захищати. Окремо наголосив на викликах, які постають перед Європою. Від бідності, міграції та змін клімату - до економічної конкуренції з Китаєм в Африці, від потреби врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту - до ситуації у Венесуелі. Розповідав про важливість НАТО та європейської системи безпеки. Про те що він «щаслива людина, бо просинаючись щоранку, знає, що у нього є цінності».

Деякі слова, такі як «цінності», повторювалися надзвичайно часто. Деякі, натомість, не пролунали жодного разу.

Я не полінувався порахувати. Промова тривала 23 хвилини, за цей час з кафедри пролунало:

- «Цінності» (values): 24 рази;
- «Мир» (peace): 12 разів;
- «Свобода» (freedom): 33 рази;
- «Україна»: 0 разів;
- Росія/Путін/анексія/Крим/Донбас/війна: 0 разів.

Не те щоби бідність, міграція, зміни клімату, протистояння з Китаєм в Африці та жахлива ситуація у Венесуелі були не важливими.Та й не йдеться про якусь особливу увагу до України.

Але, погодьтеся: дивно, що людина, яка очолює головну (і єдину демократично обрану) інституцію Європейського Союзу, примудряється майже півгодини часу говорити про цінності, свободу, мир та демократію, і жодного разу не згадати, що в Європі п`ять років іде війна реваншистського режиму проти демократичноі країни, яка обороняє свою свободу.

Як на мене, це одна з надзвичайно сумних ознак нашого часу: тотальна відсутність лідерства. Відсутність особистостей в історії. Відсутність хоробрості взяти на себе відповідальність і стати обличчям до викликів, а не спиною.

Георгій Тихий

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-