У Чорногорії на протест вийшли тисячі людей - вимагали відставки президента

У Чорногорії на протест вийшли тисячі людей - вимагали відставки президента

Укрінформ
Тисячі протестувальників у столиці Чорногорії Подгориці вийшли на протест у суботу, вимагаючи відставки президента Міло Джукановича та його уряду через звинувачення в корупції, кумівстві та зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє Reuters.

«Тисячі людей протестували у столиці Чорногорії Подгориці в суботу, організувавши вже четверту подібну акцію протягом кількох тижнів, з вимогою, щоб президент Міло Джуканович та його уряд пішли у відставку через звинувачення у корупції, кумівстві та зловживанні службовим становищем», - йдеться у повідомленні.

Мітинги почалися після того, як Душко Кнежевич, колишній союзник Джукановича, звинуватив його та його правлячу Демократичну партію соціалістів у корупції, кумівстві, зловживанні службовим становищем та причетності до брудних фінансових угод.

У свою чергу Джуканович та його партія спростували звинувачення та заявили, що протести вважатимуться законними, доки вони будуть мирними.

Читайте також: У Чорногорії пройшов багатотисячний мітинг з вимогою відставки президента

Джуканович домінує у політиці Чорногорії, члена НАТО та кандидата на вступ до ЄС, обіймаючи посади прем'єр-міністра або президента протягом більшої частини періоду після здобуття незалежності у 1991 році. Як повідомлялося 17 лютого, тисячі людей вийшли на вулиці у Чорногорії, щоб вимагати відставки уряду та президента Міло Джукановича через звинувачення у корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-