Україна у десятці країн, що становлять 74% зростання кору у світі — ООН

Україна у десятці країн, що становлять 74% зростання кору у світі — ООН

Укрінформ
Згідно з новою доповідю ЮНІСЕФ, десять країн світу разом складають більше 74 відсотків глобального зростання випадків захворювання на кір.

Про це у п’ятницю заявив на брифінгу речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наші колеги в ЮНІСЕФ попереджають, що глобальна епідемія кору зростає до загрозливих рівнів. Згідно їхній доповіді, десять країн світу разом складають більше 74 відсотків глобального зростання випадків цього захворювання. Серед них Україна, Філіппіни та Бразилія”, - сказав Дюжаррік.

Речник Генсека наголосив, що саме ці країни продемонстрували найбільше зростання кору з 2017 до 2018 року.

“Лише в Україні зареєстровані 53 тисячі випадків захворювання протягом 2018-го року та 24 тисячі вже 2019-го”, - зазначив він.

Дюжаррік нагадав, що ЮНІСЕФ та партнери підтримують термінові засилля урядів, аби допомогти мільйонам дітей у світі, та додав що “кір це дуже заразне вірусне захворювання, яке залишається причиною багатьох дитячих смертей у всьому світі, незважаючи на наявність доступних та недорогих вакцин”.

Читайте також: Україна очолює світовий рейтинг захворюваності на кір — ЮНІСЕФ

Сьогодні також була опублікована доповідь ЮНІСЕФ, у якій організація звертає увагу на загрозливе зростання епідемії кору у світі та, зокрема, в Україні.

Вони також вітають зусилля уряду з популяризації вакцинації та наводять приклад однієї зі шкіл, у якій з 634 дітей лише 13 залишилися не вакцинованими завдяки вакцинаційній кампанії.

“Кампанія з популяризації вакцин допомагає подолати негативне ставлення до вакцинації і водночас упередити нестачі у постачанні вакцин, які спостерігалися з 2009 по 2015 рік”, - пояснили в ЮНІСЕФ.

В організації додали, що критично необхідно побачити, у тому числі від України, більше дій та залученості аби вакцинувати якомога більше дітей від кору, захворювання яке “легко піддається попередженню, однак потенційно може мати летальні наслідки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-