У ЄС закликали Орбана припинити антибрюссельську кампанію та вибачитися

У ЄС закликали Орбана припинити антибрюссельську кампанію та вибачитися

Укрінформ
Офіційний претендент на посаду голови Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер заявив, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан має припинити свою антибрюссельську кампанію та вибачитися за свої дії.

Про це пише Politico.

“Манфред Вебер, найрейтинговіший кандидат на посаду президента Європейської Комісії, заявив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повинен припинити свою антибрюссельську кампанію та вибачитися за свої дії”, - йдеться у повідомленні.

Його зауваження були висловлені на наступний день після того, як чотири національні партії у складі Європейської народної партії закликали виключити партію “Фідес” Орбана з правоцентристської ЄНП.

Читайте також: Політсилу Орбана можуть вигнати з Європейської народної партії

"Всі варіанти є на столі. Ми кажемо про це зараз усередині блоку. З його коментарями та його плакатною кампанією Віктор Орбан серйозно зашкодив ЄНП. Тому я очікую, що він вибачиться та припинить кампанію", - сказав Вебер. Як повідомляв Укрінформ, уже декілька тижнів у Євросоюзі розгортається скандал навколо інформаційної кампанії, розв’язаної Угорщиною проти міграційної політики ЄС. Зокрема, голова уряду Угорщини Віктор Орбан звинуватив Президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та міжнародного фінансиста Джорджа Сороса у намаганнях послабити Європу, заохочуючи незаконну міграцію. Президент Єврокомісії публічно назвав такі твердження брехливими та пообіцяв дати відповідь на кожен пункт звинувачень.

Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-