У Саудівській Аравії підтвердили позбавлення громадянства сина бен Ладена

У Саудівській Аравії підтвердили позбавлення громадянства сина бен Ладена

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії 1 березня підтвердила рішення про позбавлення громадянства сина колишнього ватажка терористичного угруповання "Аль-Каїда" Усами бен Ладена, Хамзи.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, сам королівський указ про позбавлення громадянства Саудівської Аравії Хамзи бен Ладена, котрого розшукують США, підписаний ще в листопаді 2018 року. А 22 лютого 2019 року в офіційній урядовій газеті Umm al-Qura було опубліковано відповідне рішення міністерства внутрішніх справ.

Проте Ер-Ріяд окремо повідомив про цей факт 1 березня, тобто наступного дня після того, як Державний департамент США заявив, що 30-річний Хамза бен Ладен нині постає "як лідер "Аль-Каїди". Влада США пообіцяла значну грошову винагороду за інформацію, що допоможе його знайти та затримати.

За даними американської влади, Хамза бен Ладен раніше погрожував влаштувати напади на США, аби помститися за вбивство батька. У 2015 році він записав аудіозвернення із закликом об'єднуватися до радикальних ісламістів Сирії, наголосивши на тому, що боротьба у цій країні відкриє шлях до "визволення Палестини". У наступному своєму зверненні роком пізніше він обіцяв змінити владу у себе на батьківщині - у Саудівській Аравії.

Читайте також: Держдеп готовий дати мільйон за інформацію про сина Усами бін Ладена

Щодо Хамзи бен Ладена існує суперечлива інформація - за деякими даними, він перебуває на території Пакистану, а за іншими - на території Афганістану або Сирії. Раніше також повідомлялося, що він може навіть перебувати під домашнім арештом в Ірані.

Як відомо, після ліквідації Усами бен Ладена трьом його дружинам та їхнім дітям було надано дозвіл повернутися до Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-