Політсилу Орбана можуть вигнати з Європейської народної партії

Політсилу Орбана можуть вигнати з Європейської народної партії

Укрінформ
За найближчі кілька днів може набратися достатня кількість голосів для виключення угорської партії «Фідес», яку очолює прем’єр країни Віктор Орбан, із правоцентристської Європейської народної партії.

Про це повідомляє Euractiv

«Протягом найближчих днів вірогідно збереться достатня кількість голосів, необхідних для офіційного вигнання партії «Фідес», яку очолює угорський прем’єр Орбан, із рядів правоцентристської Європейської народної партії. Відповідне рішення може бути прийняте перед ключовим з’їздом ЄНП 20 березня», - йдеться в повідомленні.

Через те, що відносини між Будапештом та Брюсселем досягли найнижчого за весь час рівня, національні партії, які входять до ЄНП, вимагають від її голови Жозефа Доула якомога швидше, до травневих виборів у Європарламент, виключити угорську «Фідес» із лав цієї правоцентристської політичної сили. Причиною такого загострення стала, на думку ЄНП, неправомірна критика Брюсселя з боку угорської влади, заснована на дезінформації – зокрема в питанні міграції.

Читайте також: Єврокомісія відповіла Орбану на "антибрюссельську" кампанію

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер нещодавно закликав офіційний Будапешт не демонізувати Брюссель, а «будувати мости».

Як відомо, правий угорський прем’єр та лідер партії «Фідес» Віктор Орбан є один із найбільших критиків нинішньої політики ЄС, особливо в культурній та міграційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-