Польща приєдналася до скарги PGNiG на Єврокомісію, яка не стала штрафувати Газпром

Польща приєдналася до скарги PGNiG на Єврокомісію, яка не стала штрафувати Газпром

Укрінформ
Уряд Польщі звернувся до Суду ЄС, заявивши про приєднаня до скарги компанії PGNiG на рішення Єврокомісії не штрафувати Газпром за підсумками антимонопольного розслідування.

Про це повідомило в п’ятницю МЗС Польщі, інформує Bankier.pl

“У четвер МЗС Польщі подало до Суду ЄС в Люксембурзі звернення про допуск держави до скарги як сторони оскарження”, - інформує видання.

У середу до скарги PGNiG проти Газпрому приєднався уряд Литви, за оцінками якого діяльність російської компанії як монополіста на європейському ринку заподіяла Вільнюсу збитків на суму 1,5 млрд євро.

У п’ятницю польська нафтогазова компанія PGNiG поінформувала, що із задоволенням сприйняла приєднання до скарги проти Газпрому урядів Польщі та Литви. За її інформацією, Суд ЄС повідомив у четвер про приєднання до скарги на боці Польщі й Литви також компанії Overgas Inc., яка діє на болгарському ринку, і значним акціонером якої є Газпром.

Читайте також: Польська PGNiG не продовжуватиме контракт з Газпромом

Як підкреслює PGNiG, оцінка Судом ЄС угоди Єврокомісії та Газпрому дасть можливість урядам Польщі й Литви, а також польській та болгарській компаніям показати, що ця угода “не лише суперечить нормам Євросоюзу, а й зміцнює домінування Газпрому на регіональному ринку газу в Центрально-Східній Європі і негативно вплине на функціонування і конкуренцію ринку газу в ЄС”.

Як повідомлялося, у травні 2018 року Єврокомісія схвалила рішення щодо Газпрому: вона поклала на російського монополіста ряд зобов’язань, але не стала штрафувати його. Польська компанія PGNiG висловила незадоволення цим рішенням і оскаржила його в жовтні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-