ЄС підтримав прем’єра Люксембургу після його докору арабськими країнами про права ЛГБТ

ЄС підтримав прем’єра Люксембургу після його докору арабськими країнами про права ЛГБТ

Укрінформ
Низка високопосадовців ЄС у четвер публічно підтримали главу уряду Люксембургу Ксав’є Беттеля, відкритого гея, після того, як він дорікнув лідерам арабських країн про їх жорстоке ставлення до геїв.

Про це повідомляє Euractiv.

«Кілька високопоставлених європейських політиків підтримали люксембурзького прем’єр-міністра Ксав’є Беттеля цього четверга, коли той заявив арабським лідерам, що є геєм і міг би бути засуджений до смертної кари у деяких їхніх державах» - йдеться в повідомлення.

Прем’єр Люксембургу дорікнув таким чином арабським лідерам під час дводенного саміту в єгипетському Шарм-ель-Шейху, що, за словами ЗМІ, в одної частини присутніх викликало «крижане мовчання», а в іншої «безмовну радість».

Серед тих, хто підтримав Беттеля є, зокрема, міністр у європейських справах ФРН Міхаель Рот, а також міністр фінансів Данії Крістіан Йенсен.

Читайте також: Парламент Чехії обговорить законопроект про одностатеві шлюби

Як відомо, правоцентрист Ксав’є Беттель – перший лідер країни-члена ЄС, котрий вступив у одностатевий шлюб. Це сталося в 2015 році.

Варто зазначити, що в кількох мусульманських арабських країнах Близького Сходу, включаючи Саудівську Аравію та Об’єднані Арабські Емірати, за гомосексуалізм існує смертна кара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-