Трамп наказав надати його зятю доступ до надсекретних даних - NYT

Трамп наказав надати його зятю доступ до надсекретних даних - NYT

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наказав главі апарату співробітників Білого дому надати доступ до надсекретної інформації своєму зятю і старшому раднику Джареду Кушнеру.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на джерела.

"Джаред Кушнер, зять президента Трампа і старший радник, отримав вищий допуск до секретних матеріалів, попри занепокоєння з боку співробітників розвідки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення Трампа, яке він прийняв у травні минулого року, стривожило співробітників адміністрації високого рангу. У цьому зв'язку Дональд Макган, тодішній юрисконсульт Білого дому, підготував службову записку, в якій не рекомендував надавати Кушнеру доступ і нагадав, що проти цього виступали представники ЦРУ.

Колишній керівник апарату співробітників Білого дому Джон Келлі також підготував службову записку, в якій повідомив, що президент США "наказав" надати Кушнеру доступ до секретної інформації.

Читайте також: Трамп наказав оформити виплату від Пінчука через благодійну організацію - Коен

Видання наголошує, що записки Макгана і Келлі суперечать заяві, яку Трамп зробив у січневому інтерв'ю NYT. Тоді президент сказав, що він не грав ніякої ролі під час прийняття рішення про допуск Кушнера до надсекретної інформації.

Речниця Білого дому Сара Сандерс відмовилася коментувати інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, Джаред Кушнер фігурує в кількох епізодах розслідування Мюллера, в тому числі, під час зустрічі команди Трампа з росіянами у Trump Tower у Нью-Йорку під час виборчої кампанії. За попередньою інформацією, під час цих переговорів росіяни пропонували оприлюднити компромат на кандидата від Демократів Гілларі Клінтон, який потім з'явився у WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-