Британське Солсбері сьогодні оголосять очищеним від

Британське Солсбері сьогодні оголосять очищеним від "Новічка"

Укрінформ
Англійське місто Солсбері сьогодні мають офіційно оголосити очищеним від нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на британську Press Associating.

"Майже через рік після отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Департамент навколишнього середовища має оголосити 12 місць «безпечними»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що останнім із 12 об’єктів став будинок Скрипаля. Його дах і гараж розібрали, вилучили та утилізували.

Генерал-лейтенант Тай Урч, який керував операцією з очищення міста, зазначив, що вона була «найдовшою» подібною подією у британській історії.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2018 р. колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію було знайдено непритомними у британському Солсбері й госпіталізовано з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Читайте також: Скрипалі живі, але не хочуть зустрічатися з представниками РФ - британський посол

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Британська влада офіційно звинуватила Росію в причетності до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною «Новічок».

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat опублікували фотографію третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів - співробітника ГРУ "Сергія Федотова", справжнє ім'я якого Денис Сергєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-