КНДР заявила, що просила США лише про часткове зняття санкцій

КНДР заявила, що просила США лише про часткове зняття санкцій

Укрінформ
Північна Корея на саміті із США просила про часткове, а не повне скасування санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ КНДР Рі Йон Хо після двостороннього саміту у Ханої, повідомляє ВВС.

"Рі Йон Хо сказав, що Пхеньян хотів лише часткового зняття санкцій, які перешкоджають розвитку цивільної економіки і добробуту наших людей", - йдеться у повідомленні.

Глава МЗС КНДР заявив, що його країна зробила "реалістичні пропозиції", включаючи повне зняття з експлуатації ядерного об'єкта у Йонбені під наглядом американських спостерігачів.

"Ця пропозиція стала найбільшим заходом з денуклеаризації, який ми могли зробити на даному етапі з огляду на поточний рівень довіри між КНДР і Сполученими Штатами", - сказав Рі.

За його словами, Пхеньян також запропонував назавжди припинити ядерні випробування і випробування ракет великої дальності.

"Наша основна позиція залишатиметься незмінною, і наші пропозиції ніколи не зміниться, навіть якщо Сполучені Штати запропонують переговори в майбутньому", - додав північнокорейський міністр.

Раніше Трамп після дострокового завершення саміту сказав, що лідер КНДР Кім Чен Ин запропонував демонтувати весь науково-дослідний і виробничий ядерний комплекс у Йонбені. Натомість Кім хотів, щоб усі санкції були скасовані, але США не були готові піти на це, додав він.

Читайте також: Трамп розчарований самітом із Кім Чен Ином, але не опускає руки

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 лютого в Ханої пройшов другий саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час переговорів сторони обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, однак, Трамп і Кім Чен Ин не змогли досягти згоди.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-