Пакистан призупинив рух пасажирського потяга в Індію

Пакистан призупинив рух пасажирського потяга в Індію

Укрінформ
Влада Пакистану призупинила рух потяга Samjhota Express, який курсує двічі на тиждень за маршрутом Нью-Делі - Лахор через зростання напруженості у відносинах двох країн.

Про це повідомляє The Daily Star.

"Функціонування Samjhota Express було призупинено сьогодні з огляду на напружену обстановку, що склалася між Пакистаном та Індією", - сказав представник міністерства закордонних справ Пакистану.

Як зазначається, рух потягів відновлять після того, як ситуація з безпекою покращиться.

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією і Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Відомо про два збиті бойові літаки, але супротивники подають різну інформацію про інцидент.

Зокрема, у Нью-Делі заявляють, що сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді запевняють, що обидва збиті літаки належать Індії.

Як наголошує Індія, пакистанські літаки порушили її повітряний простір. У Пакистані стверджують, що лінію кордону перетнула індійська авіація.

Читайте також: Індія вирішила залишити Пакистан без води

США, Канада й Німеччина закликали Індію та Пакистан до стриманості та діалогу.

Уранці 28 лютого з території Пакистану обстріляли кілька населених пунктів в індійському штаті Джамму і Кашмір, Індія відкрила вогонь у відповідь.

Фото: IANS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-