В Австрії ліквідували міжнародну допінгову мережу

В Австрії ліквідували міжнародну допінгову мережу

Укрінформ
Правоохоронці Австрії та Німеччини провели операцію з ліквідації міжнародної допінгової мережі, в рамках якої здійснили 16 обшуків та затримали 9 осіб, включаючи спортсменів з Австрії, Казахстану й Естонії.

Про це повідомляється на сайті Федерального відомства з кримінальних справ Австрії.

"Федеральному відомству з кримінальних справ, управління по боротьбі з з організованою злочинністю, вдалося спільно з митною службою по боротьбі з контрабандою Мюнхена, відділення в Ліндау, ліквідувати міжнародну допінгову мережу. За запитом прокуратури Мюнхена та прокуратури Інсбрука в результаті скоординованих дій вранці 27 лютого 2019 року в Зеефельді, а також в Німеччині, було затримано дев'ять осіб та проведено 16 обшуків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що багатомісячне міжнародне розслідування за підозрою в комерційному спортивному допінгу та застосування заборонених препаратів і методів допінгу велося навколо базованого в Німеччині кримінального угрупування, пов’язаного з спортивним медиком Марком С. Угрупування, яке діяло з міста Ерфурт, протягом багатьох років забезпечувало надання допінгу для спортсменів з метою покрашення їх результатів на національних та міжнародних змаганнях, а також для отримання власного прибутку.

У результаті проведеної операції під кодовою назвою "Кровопускання" в австрійському Зеефельді, де зараз проходить чемпіонат світу з лижних видів спорту, було затримано два члени цього кримінального угрупування, а також п’ять спортсменів та проведено сім обшуків. Серед затриманих атлетів – двоє австрійських спортсменів, один казахстанський та двоє естонських.

Читайте також: Поліція Австрії проводить обшуки на ЧС з лижних видів спорту в Зеєфельді через допінг

Одночасно в ході операції в Німеччині було затримано спортивного доктора Марка С. та ще одного його спільника, а також проведено 9 обшуків.

Розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-