Канада закликає Індію та Пакистан до діалогу

Канада закликає Індію та Пакистан до діалогу

Укрінформ
Індії та Пакистану слід утриматися від подальших військових дій і виявити стриманість.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада серйозно занепокоєна зростанням напруження між Індією та Пакистаном. Ми закликаємо обидві сторони виявляти максимальну стриманість та уникати подальшого військового загострення”, - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що діалог між Нью-Делі та Ісламабадом “необхідний для знаходження тривалого дипломатичного вирішення та збереження миру й безпеки у регіоні”. “Канада залишається непохитною у підтримці боротьби з тероризмом у світі. Ми віддані співпраці у цьому із Індією, Пакистаном та нашими міжнародними партнерами”, - зазначила міністр.

Читайте також: Air Canada скасувала рейси до Індії

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією і Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки, причому сторони подають різну інформацію про інцидент та бойові втрати.

Зокрема, у Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збиті літаки належать Індії.

Як наголошує індійська сторона, пакистанські літаки порушили індійський повітряний простір. У Пакистані стверджують, що лінію кордону перетнула індійська авіація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-