Transparency з’ясувала, як наближені до Кремля отримують держконтракти

Transparency з’ясувала, як наближені до Кремля отримують держконтракти

Укрінформ
Згідно з розслідуванням Transparency International, більше чверті всіх держконтрактів у Росії віддаються компаніям, близьким до перших осіб держави.

Про це повідомляється на сайті організації.

«За даними сайту держзакупівель, більше чверті всіх держконтрактів у Росії укладаються у неконкурентний спосіб», - зазначається в розслідуванні.

У Transparency стверджують: "Організація опрацювала понад 11 тисяч неконкурентних держзакупівель із 2014-го по 2017 рік і проаналізувала 499 держзакупівель з ціною контракту понад 30 мільйонів рублів (760 тис. доларів), виконавців яких було призначено президентом або урядом.

Тільки за підсумками 2017 року Володимир Путін і уряд Росії підписали не менше ніж 93 нормативні акти про закупівлі у єдиного постачальника. На підставі цих актів було укладено майже 4 тисячі контрактів на загальну суму 418 мільярдів рублів (6,36 млрд доларів)".

Читайте також: Число росіян, стурбованих корупцією, досягло максимуму з 2005 року

При цьому, як зазначають в організації, в більшості випадків єдиним постачальником є компанії, які нічого не виробляють, а лише виступають посередниками.

У Transparency наголосили, що за результатами розслідування підготували доповідь про фаворитизм і кумівство в Росії. Документ буде направлено до Держдуми, департаменту бюджетної політики Міністерства фінансів РФ, Рахункової палати, а також "інших структур, які здійснюють контрольні та наглядові функції у сфері державних закупівель".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-