США закликають Індію та Пакистан уникати військової ескалації

США закликають Індію та Пакистан уникати військової ескалації

Заява
Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео закликав Індію і Пакистан уникати військової напруженості та розпочати прямий діалог після інциденту в середу, внаслідок якого були збиті два бойових літаки.

Про це йдеться в офіційній заяві глави Держдепартаменту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Індію і Пакистан до стриманості та уникнення ескалації за будь-яку ціну", - наголосив державний секретар США.

Він зауважив, що спілкувався з главами зовнішньополітичних відомств Індії і Пакистану та "закликав обох міністрів визначити пріоритетом пряме спілкування й уникнення подальшої військової активності".

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією і Пакистаном стався конфлікт у повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збитих бойових літака, причому сторони подають різну інформацію про інцидент та бойові втрати.

Читайте також: Пакистан заявляє, що збив два індійські літаки

Зокрема, у Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збитих літака належать Індії.

Як наголошує індійська сторона, пакистанські літаки порушили індійський повітряний простір. У Пакистані стверджують, що лінію кордону перетнула індійська авіація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-