Трамп зустрівся з президентом В'єтнаму перед самітом із Кім Чен Ином

Трамп зустрівся з президентом В'єтнаму перед самітом із Кім Чен Ином

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у середу зустрівся в Ханої з генеральним секретарем Центрального комітету Комуністичної партії В'єтнаму, президентом країни Нгуєн Фу Чонгом.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Президент США Дональд Трамп зустрівся з президентом В'єтнаму Нгуєном Фу Чонгом у Ханої в середу, за кілька годин до того, як зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином на другому саміті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пізніше у Трампа запланований обід із прем'єр-міністром Нгуєном Суан Фуком.

Глава Білого дому зустрінеться з лідером КНДР Кім Чен Ином у п'ятизірковому готелі Sofitel Legend Metropole, щоб обговорити зусилля, спрямовані на ліквідацію ядерної програми Північної Кореї. Зустріч запланована на 11:40 за київським часом, вона розпочнеться з коротких переговорів, після чого запланована спільна вечеря з помічниками, повідомляє ВВС.

Очікується, що 27 лютого Трамп і Кім Чен Ин почнуть обговорювати дорожню карту денуклеаризації Корейського півострова. Водночас, основні зустрічі будуть проходити 28 лютого. Зокрема, на цей день заплановано підписання угод, а також прес-конференції.

Як повідомляв Укрінформ, до в'єтнамської столиці Трамп прибув літаком, а Кім – броньованим поїздом.

Читайте також: Держдеп розповів, про що Трамп говоритиме з Кім Чен Ином

Раніше глава Білого дому висловлював оптимістичні сподівання щодо другого саміту з Кімом, позиціонуючи переговори на найвищому рівні як "дипломатичну перемогу" його адміністрації. Тим не менш, в самих Сполучених Штатах його політика піддається критиці, зокрема щодо відсутності практичних кроків ядерного роззброєння Північної Кореї за результатами першої зустрічі з Кімом.

Перший саміт лідерів США і КНДР відбувся у червні минулого року у Сінгапурі.

Фото: Hải Nguyễn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-