Канада виділить Ємену $46 мільйонів допомоги

Канада виділить Ємену $46 мільйонів допомоги

Укрінформ
Канада найближчим часом виділить $46,7 млн на втілення ряду гуманітарних проектів у Ємені.

Про це оголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Людські втрати унаслідок конфлікту в Ємені – страхітливі. Саме тому Канада виділяє $46,7 млн для реагування на гуманітарні потреби місцевого населення. Кошти будуть передані на додачу до $130 мл виділених Канадою починаючи із 2015-го”, – сказала Фріланд.

За її словами, канадські кошти будуть направлені на допомогу найбільш уразливим верствам населення. “Ці нові кошти, передані агентствам ООН, Червоному хресту та недержавним організаціям, будуть використані на надання невідкладної допомоги, зокрема продуктів харчування, лікарських засобів і питної води найбільш уразливим громадам Ємена”, – зазначила міністр.

Вона додала, що Канада також зосередиться на негайних потребах жінок і дівчат. “Ми також виділяємо кошти для забезпечення відповідальності за сексуальні та засновані на гендері злочини”, – наголосила Фріланд.

Читайте також: Тереза Мей обіцяє 200 мільйонів фунтів на допомогу жертвам війни у Ємені

Окрім цього, міністр закликала усі сторони конфлікту у Ємені гарантувати допуск гуманітарної допомоги. “Усі сторони конфлікту мусять зобов’язатися долучитися до мирного процесу та сповна втілювати свої обіцянки, у тому числі поважати міжнародне гуманітарне право й гарантувати повний, безпечний та безперешкодний доступ допомоги до країни”, – підсумувала Фріланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-